Blogg

23 januari 2017

Det ska vara vinter men känns mest som vår här i Norra Näs idag. Solen skiner och småfåglar sjunger i skogen. Solnedgångarna har varit fantastiska i år. En kall kväll för ett par veckor sedan fångade vi den på foto och film nere vid stranden och vill dela med oss av dem. Filmen ser ni via länken:  solnedgång

Första bokningarna för i sommar har redan kommit in så vänta inte för länge om du vill komma på högsäsongsveckorna.

25 maj 2016
Det har varit vackert väder i maj och barnen hade badpreimär redan den 6:e maj i det långgrunda vattnet på vår “egen” lilla strand.

Nu börjar bokningarna komma in för i sommar och vi förbereder oss på att snart göra om från kontor till mysig sommarbostad.

Det finns gott om fina promenadrundor här ute. Ett av många smultronställen är det som barnen kallar för “stenstället”, några klippor med utsikt över Getterön där svanarna brukar glida förbi nära strandkanten. Stigen dit vindlar genom hög vass:

24 juni 2015
Tog en promenad och fotade några av alla blommor som växer på strandängar och runt klipporna.

det_blommar

21 juni 2015
Inför första gästernas ankomst är kontoret utflyttat och hela stugan storstädad. Altanen och utemöblerna är högtryckstvättade och planket som blåste sönder i vårstormarna fixat.   I år har vi köpt in splitter nya sköna täcken och kuddar, satt upp en mörkläggningsgardin närmast sängarna och ett fint nytt duschdraperi i badrummet.

nya_täcken_och_kuddar

16 maj 2015
Så här vackert målade solen himlen häromkvällen. Under året ser vi hur solen förflyttar platsen den går ner längs med havet. Mitt i sommaren går den ner till höger om ön, perfekt att njuta av uppe på bergknallen bakom huset. Där ser vi ibland våra gäster sitta med blickarna vilande på horisonten och kaffekopp eller vinglas i handen.
solnedgång

21 juni 2014
Våren och försommaren har bjudit på fantastiskt väder och allt blommar tidigare än vanligt. När man promenerar längs havet doftar vresrosorna och i trädgården har klätterrosen redan slagit ut i full blom. Den här helgen flyttar vi ut kontoret och storstädar stugan inför sommarens gäster.

Nära badplatsen

24 juni 2013
Nu har vi hälsat första gästerna för sommaren välkomna, alltid trevligt med återvändande gäster. Juni har bjudit på vackert väder och det verkar fortsätta. Många av våra gäster tycker mycket om möjligheterna till fina långpromenader häromkring, naturen är vacker och bjuder på både hav och skog. Här kommer en bild från en fin stig genom en vacker lövskogstunnel alldeles nära huset.

stigen_forsommar

 

7 maj 2013
Solen strålar och det är 19 grader varmt. Igår kväll plaskade barnen runt i havet! Vi firade att våren kommit på riktigt med att köpa nya utemöbler till verandan:

20130507-105434.jpg

2 april 2013
Nu har solen strålat över havet hela påskhelgen och vårtecknen blir allt fler. Igår hörde vi lärkan och de här skönheterna tittar fram under fallna eklöv:

snodroppar

18 mars 2013
Nu börjar förfrågningarna droppa in för sommarsäsongen. Än känns sommaren långt borta, med lite snö i klippskrevorna och fortfarande istäcke på havet närmast stranden. Nu är huset kontor med både mig och maken bakom varsitt skrivbord. Eftersom vi båda har egna företag numer kommer vi bara att hyra ut sex veckor i sommar.

7 augusti 2012
Igår blev det lite extra vardagsspänning när ett jordskalv inträffade i havet utanför vår kust. Undrar om våra gäster från Belgien vaknade? Jag själv väcktes vid fem av att huset skakade till och jag hörde ett långdraget dovt muller utifrån havet. Det känns nu som att sommarsäsongen så sakta börjar ta slut. Inom kort flyttar vi in kontoret till Lilla Huset igen. Här kommer en bild från sommarens varmaste kväll. Vi hade picknick på stranden och barnen badade i det ljumma vattnet ända till efter klockan nio. Norra Näs när det är som bäst:

14 juni 2012
Storstädning och utflyttning av mitt kontor inför första gästerna som kommer från Värnamo på lördag. Tvättar täcken, kuddar och mattor, skurar och fejar. Imorgon får utemöblerna sig en dust och vi ska fylla på förråden med toapapper, kaffefilter, diskmedel och annat som ingår i hyran. Havsvindarna vädrar ut huset och när solen tittar fram ibland passar jag och min 2-åriga medhjälpare på att ta en paus på verandan. Under tiden blommar vresrosorna längs hela havet:

28 maj 2012
Nu har vi haft över en vecka med strålande sol och hunnit med premiärdoppet. Fantastiskt fina kvällar med grillning på stranden. Titta på en video som jag spelade in när resten av familjen gått hem och stillheten lagt sig. Skruva upp volymen så kan du höra näktergalen i bakgrunden:

18 maj 2012
Äntligen sol och ett hav som tävlar med himlen om vem som är djupast blå. Här ser ni utsikten från berget efter vår röjning i april:

Och för er som varit här förut – den nya djupblå färgen som målades förra våren:

Nu är det mer än krokus som blommar. Vitsipporna är klara, nu är det förgätmigej, hägg och en och annan maskros som kantar gräsmattan:

2 april 2012

Nu har våren kommit till Norra Näs. Vi har röjt sly så utsikten har blivit ännu bättre över havet. Trädgårdsmöblerna har kommit fram och verandan är nytvättad. Just nu är farfar Harry på besök från Australien och bor i Lilla Huset. Vi har lagt upp annons på Stugknuten och sommarbokningarna börjar komma in.